Sanatate
Posted in

Cum te poate ajuta tămâia, un remediu antic, pus în valoare de tehnologie

Posted in

Atunci când spunem tămâie, de cele mai multe ori, prima referință este cea legată de ritualuri religioase. Dar știai că tămâia nu are echivalent în lumea substanțelor chimice de sinteză? Articolul prezintă informații interesante despre acest remediu antic, dar arată și de ce, în prezent, comunitatea științifică privește cu mare interes potențialul tămâiei pentru sănătate. Există studii care au demonstrat efectele benefice ale uleiului de tămâie pentru mai multe afecțiuni, printre care cancerul de piele.

Descoperă în continuare informații utile despre tămâie, dar și despre Tămâie 10 Max – produsul, creat în România, care conține tot ce are mai bun de oferit tămâia pentru sănătatea noastră.

Tămâia – un remediu folosit în cele mai vechi timpuri

De-a lungul timpului, tămâia a fost utilizată în nenumărate scopuri: în ritualurile religioase, pentru a combate diferitele mirosuri neplăcute, sau chiar pentru a alunga spiritele rele și demonii. Încă din Antichitate, tămâia era utilizată în numeroase ritualuri în Egipt, Babilon și Grecia Antică. Tămâia este menționată în 24 de versete biblice, iar aroma sa este ușor de recunoscut. În ultimii ani, prin cercetări și studii, tămâia a obținut și recunoașterea comunității științifice.

Studii științifice despre efectele uleiului de tămâie

Uleiul de tămâie a fost subiectul principal al multor cercetări și investigații științifice. Mai jos, puteți descoperi, pe scurt, câteva dintre rezultate. Efectele benefice ale uleiului de tămâie au fost demonstrate științific, în afecțiuni precum:

 • Cancer de piele
 • Cancer la sân
 • Cancer la pancreas
 • Cancer de vezică urinară
 • Anxietate
 • Astm bronșic
 • Boala Crohn
 • Osteoartrita genunchiului

Efectul uleiului de tămâie asupra cancerului de piele

În cadrul unui studiu, cercetătorii au tratat un bărbat care suferea de carcinom bazocelular pe ambele brațe, cu ulei esențial de tămâie, aplicat de mai multe ori pe zi, timp de 20 de săptămâni. Au fost efectuate biopsii atât înainte de începerea tratamentului, cât și după. După tratament, cercetătorii au notat că a fost observată rezoluția totală a carcinomului de pe braț și o rezoluție parțială pe piept. Aplicarea topică a uleiului esențial de tămâie poate oferi o alternativă nechirurgicală, concluzionează autorii:

“Folosit în mod tradițional pentru aromaterapie, pe baza abundenței de compuși aromatici foarte volatili, uleiul esențial de tămâie preparat prin hidro-distilarea rășinilor de gumă de Boswellia sacra posedă, de asemenea, o activitate anticancerigenă care poate oferi o opțiune de tratament nechirurgical și neinvaziv pentru carcinom bazocelular prin aplicare locală. (Studiu, sursă aici).”

Tămâie 10 Max: un proces de creație complex și complicat, o formulă unică

Tămâie 10 Max este un succes al tehnologiei moderne în dialog cu priceperea specialiștilor și cu puterea tămâiei. Tămâie 10 Max reprezintă combinația care acționează cu succes pentru:

 • boli articulare
 • anomalii celulare
 • sistem imunitar

Disponibil sub formă de capsule, TĂMÂIE 10 Max conține:

 • două tipuri de extracte standardizate în acid boswellic
 • o pulbere din rășină de tămâie
 • uleiuri volatile extrase din două specii de tămâie diferite: Arbore-de-Tămâie–sacră (Boswellia sacra) și Arbore-de-Tămâie (Boswellia serrata)

Boswellia sacra

Boswellia serrata

Despre acidul boswellic, în cadrul unui studiu, se notează că induce moartea celulelor maligne: „induce diferențierea și apoptoza în celulele de melanom și fibrosarcom foarte metastatice„

Prin procesul de standardizare, extractul dintr-o anumită plantă își păstrează doar principiile active, pure sau ”esența plantei”. De aceea, substanța benefică din tămâie, principiul activ, fiind separată de restul substanțelor, acționează direct asupra problemelor de sănătate, fiind ușor de digerat și de absorbit de către organism.

Dar atunci când un extract standardizat este folosit singular, într-un supliment, dăunează. Atunci când capsulele conțin doar extract standardizat, numărul de principii active este mic, iar eficiența scade. De aceea, cercetătorii au alăturat extractului standardizat PULBEREA, dar și cele două tipuri de uleiuri volatile. Pulberea este, de fapt, stadiul inițial al plantei supuse ulterior procesului de extragere a principiilor active, deci standardizării. De aici rezultă faptul că nu numai extractul are principii active, ci și pulberea.

Cum a fost creat TĂMÂIE 10 Max

Creația formulei Tămâie 10 Max a urmat etape multiple de dezvoltare. Combinarea ingredientelor în formulă, astfel încât compoziția să-și păstreze integral beneficiile și să ofere efectul maxim a fost un proces complex, ce a necesitat cunoștințe avansate de fitoterapie. După încercări multiple și luni de testare și verificare, a fost creată formula cea mai complexă: capsulele Tămâie 10 Max.

Capsulele conțin extracte din plante, pulberi și uleiuri volatile.

Mai mult, beneficiile tămâiei provin din cumularea celor trei forme diferite de administrare ale acestui remediu:
pulbere, extract standardizat și ulei volatil integral.

În materie de suplimente, este mai puțin întâlnită soluția uleiurilor volatile încorporate în formulă. Specialiștii laboratoarelor Life, cu ajutorul tehnologiei avansate, au reușit să găsească măsura exactă.

În câte moduri poți profita de efectele benefice ale tămâiei?

În prezent, mai multe formule unice cu tămâie sunt disponibile în 4 tipuri de produse diferite, create sub semnătura laboratoarelor Life:

2) uleiuri esențiale integrale de:

3) capsule, pe bază de extracte standardizate de tămâie

4) creme cu extract de tămâie

Fiind un remediu deosebit și cu beneficii atât de puternice, a fost firesc ca formula, dezvoltată după ani de experiență, să fie declinată în cât mai multe forme posibile, astfel încât tămâia să poată fi administrată ușor, simplu, în forma preferată de fiecare.

Cum acționează și cum te poate ajuta TĂMÂIE 10 Max

În dezvoltarea formulei, s-au avut în vedere efecte precum: susținerea funcției mentale, susținerea funcției inimii, a plămânilor, reglarea sistemului imunitar, menținerea colesterolului din sânge în limite normale, flexibilitatea articulațiilor, dar și efecte benefice pentru sprijinirea sistemului nervos și a sistemului digestiv.

TĂMÂIE 10 Max este o formulă dezvoltată de laboratoarele Life, cu știință și suflet. Cei care suferă de scăderea imunității organismului sau doresc să își sprijine organismul în lupta contra diverselor afecțiuni, ar putea găsi în acest remediu antic un sprijin de încredere. Te invităm să ne împărtășești opinia ta despre TĂMÂIE 10 Max și să te bucuri, alături de noi, de resursele oferite cu generozitate de natură.

Multă sănătate!

– Echipa Life

Surse:
https://bible.knowing-jesus.com/topics/Incense
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22171782/
https://www.healthline.com/health/what-is-incense
https://www.unboundmedicine.com/medline/citation/12600419/abstract/Boswellic_acid_acetate_induces_differentiation_and_apoptosis_in_highly_metastatic_melanoma_and_fibrosarcoma_cells_

2 Replies to “Cum te poate ajuta tămâia, un remediu antic, pus în valoare de tehnologie”

 1. Popa

  In ce privește tămâia vă spun că:soția s-a și fica au scăpat de pietre la rinichi cu extract de tămae.Eu am gută de vreo 30 de ani in ultimi 10 ani am luat cam cate 2 bucăți timp de 10 zile pe lună și nu am ajuns la dializa ,ce i s-au întâmplat unui prieten care nu a luat.Vă salut.

 2. Badin

  Obisnuiam sa gasesc sfaturi bune din articolele de pe blogul tau.

Alătură-te conversației

Coș de cumpărături 0