Sanatate
Posted in

TĂMÂIA SACRĂ – un ALTFEL de ulei

Posted in

Dintre toți arborii de tămâie, cel de tămâie sacră (Boswellia Sacra) crește în condițiile cele mai aspre, în zone foarte aride cu sol stâncos. Rezultatul? Acest arbore secretă un ulei esențial cu o concentrație ridicată de substanțe terapeutic active. De altfel, se crede că tămâia menționată în Biblie este chiar rășina arborelui Boswellia Sacra, o specie cu totul deosebită. Poate și de aceea uleiul său esențial a fost supranumit ”terapie pentru trup și suflet”.

Cum folosim Tămâia Sacră?

Uleiul esențial al acestei plante este folosit cel mai des extern, în inhalații, aromatizări sau masaj. Pe altă parte, uleiul esențial de Tămâie Sacră este foarte bine tolerat și intern. Se administrează sub formă de capsule, care înglobează perfect sutele de principii active ale uleiului esențial.

Cum acționează Tămâia Sacră asupra emoțiilor?

O substanță numită acetat de incensol, conținută în acest ulei este un remediu cu eficiență demonstrată științific contra stărilor anxioase, depresiei sau atacurilor de panică. Se administrează sub formă de capsule, dar și în aromatizări sau masaj. Aceste proceduri calmează nervozitatea, teama și neliniștea, reduc reactivitatea la stres și protejează sistemul nervos de degradarea prematură.

Cum acționează Tămâia Sacră asupra somnului și proceselor de regenerare?


Capsulele cu ulei esențial de TĂMÂIE SACRĂ sunt utile pentru îmbunătățirea somnului și reducerea asteniei. Mai exact, cura cu aceste capsule îmbunătățește, gradat, calitatea somnului și reduce timpul necesar adormirii

Tămâia Sacră în cazul artritelor și artrozelor

Administrat intern, uleiul esențial, dar și extractul de tămâie sacră, precum și rășina ca atare ajută la diminuarea rigidității articulare și scăderea sensibilității la durere a reumaticilor.

Tămâia Sacră și hormonii

Studii de medicină experimentală arată că, administrat intern, acest ulei susține aparatul reproducător masculin, atât la nivelul spermatogenezei, cât și al circulației în zona genitală.

Tămâia Sacră și inima

Această plantă sprijină sănătatea sistemului cardiovascular. Cum? Acționând la nivelul metabolismului lipidelor, ajută la menținerea colesterolului în limite normale. Apoi, susține contracțiile regulate ale mușchiului cardiac, precum și fluiditatea normală a sângelui.

Tămâia Sacră și sănătatea respiratorie

Administrate în cazul răcelilor sau infecțiilor bacteriene respiratorii, capsulele cu uleiul esențial de TĂMÂIE SACRĂ ajută la reducerea inflamației și a excesului de mucus. Datorită acestor efecte, este indicată și în rinita sau sinuzita cronică, afecțiuni cu substrat alergic.

Multă sănătate!
– Echipa Life

Alătură-te conversației

Coș de cumpărături 0