Uleiul de argan în cosmetică
Sanatate

Uleiul de argan în cosmetică și dermatologie

Uleiul de argan în cosmetică și dermatologie reprezintă un element-cheie. A constituit un produs culinar în Maroc de secole – nu numai datorită aromei sale subtile, de nuci, ci și a gamei sale largi de beneficii potențiale pentru sănătate. Acest ulei vegetal care se produce în mod natural este derivat din sâmburele fructului arborelui de argan. Deși este originar din Maroc, uleiul de argan este acum utilizat pe tot globul pentru o varietate de proprietăți, beneficii și aplicații în domeniile culinar, cosmetic și medicinal.

Uleiul de argan în cosmetică

Uleiul de argan este un ingredient favorit în industria cosmetică. Aportul dietetic de ulei de argan poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Explicația constă în faptul că reduce inflamația și stresul oxidativ. De asemenea, poate susține repararea și menținerea pielii sănătoase atunci când este aplicat direct pe piele. Acest remediu se aplică pe pielea proaspăt curățată cu apă (cât mai puțin dură) și, eventual, săpun. Dacă pielea este foarte uscată, atunci este contraindicată folosirea săpunurilor. În acest caz, curățarea se face doar cu apă și soluții naturale ușor acide (suc de lămâie, oțet de mere, oțet de struguri).

După curățare, uleiul de argan se aplică cu o pipetă. Câteva picături de aplică pe zona vizată, iar apoi se masează ușor pielea cu degetele mâinilor. În câteva zeci de secunde uleiul de argan, cu condiția să fie autentic, va intra în piele și va crea o peliculă fină și catifelată, fără a lăsa câtuși de puțin senzație de uleios. De asemenea, poți utiliza uleiul de argan și în scopul de a trata cicatricile, pentru că susține elasticitatea pielii.

 

Uleiul de argan în dermatologie

Pentru tratarea afecțiunilor dermatologice, uleiul de argan se aplică în peliculă ceva mai groasă. În scop dermatologic, pielea trebuie saturată cu acest ulei.

Pentru vindecarea unor afecțiuni, mai frecvent sunt folosite combinațiile arganului cu uleiurile volatile (cele două tipuri de uleiuri fiind perfect solubile) cu efecte antibiotice, antifungice, antiinflamatoare sau antialergice.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *