Sanatate

Tămâia – medicamentul natural al momentului?

Știați că există 4 specii principale de tămâie?

De fapt, botaniștii consideră că există cinci specii de tămâie, fiecare cu zeci de varietăți. Totuși, doar 4 specii sunt folosite frecvent. Și, da, tămâia (Boswellia species) are foarte multe întrebuințări și aceasta încă din Antichitate. De… 6.000 de ani este folosită în ritualuri religioase, parfumerie, dar și în medicina tradițională.

1. Boswellia Sacra este arborele de bază din genul Boswellia, aceasta tolerând și cele mai aspre condiții de mediu (climat deșertic). Mai mult decât atât, aceasta este cea mai folosită specie în realizarea uleiurilor esențiale și a parfumurilor.
2. Boswellia Serrata, care este cunoscută și sub numele de „tămâia indiană”, crește în India de Nord-Est, iar studiile arată că această specie are efecte benefice asupra osteoartritei, artrita reumatoidă și astmul bronșic.
3. Boswellia Papyrifera este poate cea mai populară dintre specii, aceasta fiind exportată pe global. Este preferata mânăstirilor și a templelor. Fumul ei are un parfum proaspăt de lămâie-pin, prin urmare fiind foarte apreciat.
4. Boswellia Frereana era folosită cu ani în urmă în scop medicinal, prin crearea unei paste numite „malmal”, ce se aplica pe articulații pentru a trata diferite inflamații și artrită. Acest arbore mai este cunoscut și sub numele de „regina tuturor rășinilor”.

Tămâia – poate cel mai folosit medicament natural din întreaga lume

Pe piața Europeană, cererea de tămâie crește constant. Acest fapt se datorează numeroaselor descoperiri privitoare beneficiile acestei plante asupra sănătății. Cele mai des întâlnite produse realizate cu ajutorul acestei plante sunt uleiurile esențiale, capsulele cu extract de tămâie, dar și cremele destinate durerilor articulare și nu numai.
Uleiurile esențiale sunt folosite atât în aromaterapie pentru a reduce nivelul de stres și anxietate, cât și pentru în administrarea internă, contra unor probleme cum ar fi tulburările imunitare ce afectează căile respiratorii.

Boswellia Sacra este una dintre cele mai importante soiuri de tămâie utilizate comercial. Conform surselor din industrie pe piața uleiurilor, uleiul esențial de Boswellia ajunge să fie vândut în jur de 30-40 de tone global.

Efectele tămâii asupra sănătății

Când vine vorba de sănătatea articulațiilor noastre, natura ne sare mereu în ajutor cu foarte multe soluții naturale. Una dintre aceste soluții eficiente este tămâia, cunoscută drept reglator imunitar, stimulant al eliminării selective a celulelor care au suferit mutații.
Această substanță rășinoasă, conform Organismului European de Siguranță Alimentară (EFSA), contribuie la menținerea articulațiilor sănătoase. De asemenea, această plantă ar putea deschide noi căi în tratarea problemelor de articulații și nu numai. Conform studiilor științifice, tămâia este cunoscută ca având efecte antiinflamatorii și este benefică în cazurile de osteoartrită, artrită, astm și colită ulceroasă.

Alege acum pachetele promoționale Life-Bio

În încheiere, este important de știut, că fiecare produs cu tămâie din gama Life se caracterizează prin anumite acțiuni fiziologice:
Uleiul esențial de tămâie sacră – este cel mai eficient ulei de tămâie
Extractul de tămâie – rășina arborelui de tămâie fiind cea mai complexă și cea mai bună
Crema extract tămâie – este o cremă puternic hidratantă, bogată în pirncipii active, care este destinată întineriri, îngrijirii și refacerii pielii
Crema extract tămâie forte – este folosită în mod explicit pentru problemele articulare (artroză, spondilită anchilozantă, lombosciatică și nevralgii produse sau agravate de frig)

V-am pregătit, de asemenea 2 pachete promoționale cu mixul perfect de uleiuri esențiale, special pentru momentele tale de relaxare:
Ulei esențial de pin + ulei esențial de tămâie + ulei esențial de portocală dulce
Ulei esențial de brad siberian + ulei esențial de tămâie + ulei esențial de portocală dulce

Haideți să descoperim împreună aceste promoții și să ne bucurăm de momente de neuitat!

Surse:
https://www.cbi.eu/market-information/natural-ingredients-health-products/frankincense
https://www.lifeextension.com/magazine/2014/12/boswellia-new-studies-show-effective-pain-relief
Tausch L, Henkel A, Siemoneit U, et al. Identification of human cathepsin G as a functional target of boswellic acids from the anti-inflammatory remedy frankincense. J Immunol 2009
Etzel R. Special extract of Boswellia serrata (H15) in the treatment of rheumatoid arthritis. Phytomed 1996;

4 thoughts on “Tămâia – medicamentul natural al momentului?

 1. Nebunu Carmen spune:

  Bună ziua!Puteți sa-mi recomandati ceva pentru fibrom uterin?Mulțumesc!

  1. LifeAdmin spune:

   Bună ziua! Vă recomandăm să respectați indicațiile medicului specialist. Extern, pentru afecțiunea dumneavoastră, combinația de 3:1 între uleiul esențial de Tămâie Sacră și Helichrysum, dizolvată în părți egale într-un ulei suport de Argan se poate folosi ca adjuvant, masând ușor zona abdominală. Mai multe informații referitoare la aceste uleiuri esențiale puteți găsi accesând următoarele link-uri: https://life-bio.ro/produs/tamaia-sacra-ulei-esential-integral/ ; https://life-bio.ro/produs/ulei-esential-de-helichrysum/ ; https://life-bio.ro/produs/ulei-suport-argan-150ml/ . Iar intern, clienții ne-au relatat rezultate benefice cu capsulele Citofemin. Din acestea puteți să administrați câte 1-2 capsule pe zi. Produsul se poate comanda accesând următorul link: https://life-bio.ro/produs/citofemin-120-capsule/ . Vă stăm la dispoziție cu mare drag pentru mai multe informații aici sau la numărul de telefon 0736 371 516. Vă dorim multă sănătate și o zi cât mai frumoasă!

 2. Lacrimioara Voian-Luca spune:

  Buna ziua!
  Va rog daca se poate sa-mi recomandati produse din gama Boinovativ care pot fi utilizate in caz de hipertensiune arteriala,
  Va multumesc!

  1. LifeAdmin spune:

   Bună ziua! Vă putem recomanda produsul Tensio, de la firma noastră parteneră DVR Pharm, care este benefic în tensiunea arterială oscilantă și hipertensiunea arterială. Din acesta se administrează câte o capsulă, de 3 ori pe zi. Produsul îl puteți găsi aici: https://www.dvrpharm.ro/collections/promotii/noua-gama-dvr/products/tensio-120cps/ . Multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *