Sanatate
Posted in

Uleiul de argan – Aurul marocului

Uleiul de argan
Posted in

Uleiul de argan, cunoscut și sub denumirea de „aurul Marocului”, este un adevărat aliat al frumuseţii. Și-a câștigat supranumirea datorită faptului că arganul este un arbust spinos, care crește doar în sud-vestul Marocului. Totodată, este abund în beneficii, de unde și prețiozitatea asociată cu aurul.

Până acum zece ani, numele de argan era total necunoscut la noi în țară și în lume. Ei bine, a fost deajuns ca dermatologii să facă doar câteva teste cu uleiul obținut din această plantă, pentru ca notorietatea arganului să explodeze în lumea cosmeticii, dermatologiei și a medicinei, în general. Secretul său? O uimitoare capacitate de a proteja pielea, de a stimula refacerea și întinerirea tenului.


Uleiul de argan – top 3 utilizări

1. PIELEA ȘI PĂRUL SENSIBILE LA FRIG

Uleiul de argan se absoarbe ușor, creând o peliculă fină, care menține hidratarea pielii și o protejează de frig. Acesta creează o barieră împotriva evaporării apei din ţesuturi. De aceea, se aplică înainte de a ieși afară, astfel prevenindu-se uscarea excesiva a pielii în sezonul rece.


2. RIDURI ȘI VERGETURI

Dezvoltarea ridurilor și vergeturilor poate fi încetinită cu ajutorul uleiului de argan. În plus, acest ulei benefic poate chiar diminua ceea ce consideri defecte ale pielii. Pentru a obține acest efect, trebuie să se aplice de două ori pe zi pe zonele afectate. Dimineața și seara, pe pielea proaspăt curățată se pun 3-5 picături de ulei, care se întind apoi ușor cu ajutorul degetelor, făcând un masaj blând, cu mișcări circulare. Dacă pielea este foarte uscată, cantitatea de ulei de poate mări.


3. ÎNGRIJIREA UNGHIILOR

Seara, după spălarea atentă a mâinilor, se aplică cu ajutorul pipetei, câte o picătură pe fiecare unghie. Se va masa apoi blând, lăsând să acționeze 15 minute. Acest remediu întărește unghiile, stimulând refacerea lor după contactul cu ojele, gelurile sau detergenții. De asemenea, uleiul de argan înmoaie cuticulele.

Alătură-te conversației

Coș de cumpărături 0