Sanatate

Uleiul de argan- Aurul marocului

Numit şi “aurul Marocului”, uleiul de argan este un adevărat aliat al frumuseţii. Arganul este un arbust spinos,  care crește doar în sud-vestul Marocului. 

Până acum zece ani, numele de argan era total necunoscut la noi în țară și în lume. Ei bine, a fost deajuns ca dermatologii să facă doar câteva teste cu uleiul obținut din această plantă, pentru ca notorietatea arganului să explodeze în lumea cosmeticii, dermatologiei și a medicinei, în general. Secretul său? O uimitoare capacitate de a proteja pielea, de a stimula refacerea și întinerirea tenului.


Top 3 utilizari ale uleiului de argan

1. PIELEA ȘI PĂRUL SENSIBILE LA FRIG

Uleiul de argan se absoarbe usor, creând o peliculă fină, care menține hidratarea pielii și o protejează de frig. Acesta creează o barieră împotriva evaporării apei din ţesuturi. De aceea, se aplică înainte de a ieși afară, astfel prevenindu-se uscarea excesiva a pielii in sezonul rece.


2. RIDURI SI VERGETURI

Formarea acestora este încetinită și pot fi chiar diminuate daca se aplica de două ori pe zi acest ulei pe zonele afectate. Dimineața și seara, pe pielea proaspăt curățată se pun 3-5 picături de ulei, care se întin apoi ușor cu ajutorul degetelor, făcând un masaj blând. Dacă pielea este foarte uscată, cantitatea de ulei de poate mari.


3. ÎNGRIJIREA UNGHIILOR

Seara, după spălarea atentă a mâinilor, se aplică cu ajutorul pipetei, cate o picatura pe fiecare unghie. Se va masa apoi blând, lasand sa actioneze 15 minute. Acest remediu întărește unghiile, stimulând refacerea lor după contactul cu ojele, gelurile sau detergenții. De asemenea, uleiul de argan înmoaie cuticulele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *