Sanatate

4 moduri în care poți folosi uleiurile volatile

1. Aromatizările cu uleiuri volatile

Cea mai simplă metodă este utilizarea lămpilor de aromaterapie, în vasul cărora se pun 30-50 ml. de apă şi zece picături de ulei volatil, după care vasul se încălzeşte cu o lumânare, producând dispersia rapidă a substanţelor aromate.

2.Inhalatiile cu uleiuri volatile

Într-o cană cu apă clocotită se pun 3-5 picături de ulei volatil, după care se apropie uşor, gradat nările de gura cănii, inspirând lent şi profund vaporii degajaţi. Aplicaţia durează 3-7 minute, după care se va sta într-un loc călduros şi lipsit de curenţi de aer.

3. Aplicarea pe piele a uleiurilor volatile

Se face după ce am testat cu o cantitate mică de ulei să nu avem reacţii alergice cutanate. Pe suprafeţe mari, se foloseşte uleiul volatil amestecat în proporţia 1:10 cu un ulei gras (de măsline, sâmburi de struguri, argan). Pe suprafeţe mici se pun 1-3 picături şi imediat după aceea se acoperă zona cu o bucăţică de nailon, pentru a preveni evaporarea uleiului volatil.

4. Administrarea internă a uleiurilor volatile

Înainte de a începe o cură cu un ulei volatil, se pune o singură picătură pe pâine, care va fi ţinută în gură câteva minute: dacă apare o senzaţie de jenă la respiraţie sau de jenă digestivă, înseamnă că există sensibilitate alergică şi ca atare nu va fi utilizat respectivul ulei.

De regulă, se iau, de două ori pe zi, câte 3-5 picături de ulei volatil. Acesta se pune întotdeauna într-o linguriţă de miere, înainte de a fi înghiţit, altfel putând apărea leziuni ale mucoasei bucale şi usturimi.

Niciodată nu se administrează uleiurile volatile ca atare sau amestecate în apă (în care nu se dizolvă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *